NBBU-lid

logo site 1280x680 nbbu
Wij zijn NBBU-lid, wat betekent dit voor u? De NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddeling- en Uitzendondernemingen, is de actieve brancheorganisatie van uitzendondernemingen die belangen behartigt van ruim 700 bemiddelingsbureaus en uitzendondernemingen. De NBBU is aangesloten bij MKB Nederland.

Elk NBBU-lid wordt getoetst op vakkennis, op juiste toepassing van de cao, op kwaliteit van de administratie en op kennis en toepassing van wetgeving. De NEN-4400 norm is verplicht. Deze norm en het openbare register (www.normeringarbeid.nl) maken het inlenen van arbeid en het uitbesteden van werk voor u als werkgever een stuk makkelijker en fraudebestendiger. Als werkgever bent u zo beter beschermd tegen fraude. Klik voor meer informatie over de NBBU.

 

Stap voor stap: Inzichtkaart werken met arbeidsmigranten.


In de krappe arbeidsmarkt waar we in Nederland mee te maken hebben, zoeken steeds meer werkgevers hun werknemers buiten de landsgrenzen. Om bedrijven draaiende te houden en te voorzien in de behoefte van de consument zijn er gewoonweg méér werknemers nodig dan voorhanden zijn. Arbeidsmigranten zijn onmisbaar voor de Nederlandse maatschappij. Zonder hen stagneert de economische groei, zowel nationaal als regionaal.

Maar wat komt er allemaal kijken bij het werken met arbeidsmigranten? Hoe weten deze werknemers waar ze moeten zijn? Welke regels zijn van toepassing? En hoe zit het met huisvesting? In deze inzichtkaart van de NBBU en de ABU, brancheverenigingen voor ondernemers in de flexbranche, lichten we dit in vijf stappen toe.

Klik hier voor de PDF.